Tulevia tapahtumia:

Joulukuun kuukausitapaaminen:
 
 
Maanantaina 2.12.2019 kerhotiloissa klo 19.00
 
 

Kaikki jäsenet tervetuloa!
 

Kuukausitapaaminen:

Joka kuukauden ensimmäinen arki maanantai klo 19.00 alkaen paikkana kerhotilat osoitteessa Varastotie 11 , 2krs Seinäjoki, jos ei erikseen muuta mainita.

Blogi

Muistelua SAHK:n syyskokouksesta

 

SAHK piti 2019 syyskokouksen Parkanon Kaupungintalolla tk. 16. päivänä. Kokouksen alkajaisiksi jäsenistö nautti herkullisen lounaan, tosin nautinto tapahtui edustajien välityksellä. Salista kuului useitakin ylistäviä kommentteja ruuan laadusta. Ruoka ja tarjoilu olivat todella onnistuneet. Ennen kokouksen aloitusta jaettiin huomionosoituksiakin kahdelle ansioituneelle mobilistille.

Varsinainen kokous alkoi aikataulussaan ja paikalla oli kiitettävästi kerhojen edustajia, tunnelma oli hyvä. Kokouksen päätökset tulevat aikanaan esille SAHK:n sivuilla. Kirjoitankin tässä siitä, mitä ei pöytäkirjasta näy.

Ensi vuoden toimintasuunnitelma ja budjetti saivat aikaan eniten keskustelua.

Museoajoneuvotarkastuksien laadun yhtenäistämiseksi eri yhdistyksien kesken toivottiin tehtävän työtä. Tästä aiheesta keskusteltiin runsaasti. Tuotiin esille myös katsastuskonttorien vastuu ajoneuvojen museokunnon katsomisesta ja mahdollisesta passituksesta uudelleen tarkastukseen tai jopa museoajoneuvostatuksen poistosta.

Ensi vuoden talousarvio puhutti myös runsaasti. Lehtiuudistus mahdollistaa vain digilehden tilaamisen, tosin paperilehti tulee kaikille, jos ei nimenomaan halua vain pelkästään digilehteä. Rahatilanne on tällä hetkellä kohtuullinen mutta ensi vuoden jäsenmaksut kirjautuvat SAHK:n tilille vasta keväällä, sitä ennen julkaistaan pari kolme Automobiili lehteä ja hoidetaan muutkin rahanmenot. Varsinaisesti rahatilanne on normaali tähän aikaan vuodesta. Museoajoneuvotarkastajille on tulossa maksupäätteet. Tarkastajamme pääsevät eroon käteismaksuista ja tilityksistä SAHK:lle. Päätteen käyttömaksu on 0,95% maksetuista rahasummista, kuukausi- tai muuta kiinteää maksua ei ole. Pääte toimii sovelluksella älypuhelimessa ja tiedot kirjautuvat järjestelmään, kuulemani mukaan ”kattavasti”.

Annetaan kiitos parkanolaisille toimivasta järjestelystä. Ensi kesän retkeilyajot järjestetään myös Parkanossa. Kokouksen isännät ilmoittivat, ettei lapsilta peritä osallistumismaksua. Tällainen päätös edistää perheiden pienimpienkin osallistumista ”ajoihin”. Lähdetään yhdessä lasten tai lastenlasten kanssa kesäkuussa 2020 Parkanoon. Ei unohdeta myöskään helmikuisia Talwiajoja Keskisuomessa, lapset ovat viihtyneet siellä tosi hyvin.

Tapahtumia odotellessa JR

 

Alkutalven kuulumisia mobiiliväelle

 

Marraskuun maanantaikokoontuminen alkoi puhtaissa merkeissä, HT pesi kerhotilamme lattian ennen syyskokousta, saattoi pesuhommiin osallistua muitakin, kiitos heille.

Syyskokous meni jo tutuksi tulleen kaavan mukaan. Käsittelimme sääntömääräiset asiat: ensivuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio hyväksyttiin, johtokunnan puheenjohtajaksi valittiin edelleen Seppo Kekola ja sihteeriksi Jaakko Rissanen, johtokunnan erovuoroiset jäsenet Henrik Tuppi Ja Jouko Myllymäki valittiin jatkamaan johtokunnassa. 

SAHK:n syyskokoukseen lähtijöiksi ilmoittautuivat PJ ja sihteeri, sekä kolme muuta innokasta, jos olosuhteet ovat suotuisat. SAHK:n tämän vuotinen syyskokous on Parkanossa 16.11. Meidän kerhollamme on 6 ääntä 169: stä äänestä mahdollisissa äänestyksissä.

Kerhomme jäsenmäärä on laskenut 58 jäsenellä neljässä vuodessa, se oikeuttaa hopeasijaan koko Suomessa. Samana aikana koko maan SAHK:n jäsenten määrä on noussut 602 hengellä. Osin väkemme väheneminen johtuu aktiivisesta jäsenmaksujen maksamisen seurannasta.

Kyllä meillä on tälläkin kertaa mukaviakin uutisia. Kerhomme on myöntänyt hopeiset ansiomerkit Rauno Mäkelä-Lammille, Seppo Kekolalle, Aarno Pirilälle ja Olli Lehtiselle aktiivisesta toiminnasta kerhossamme.

Joulukuun kokoontuminen on 2.12. kerhotiloissamme, tervetuloa. Tuokohan PJ joulutorttuja, toivotaan ainakin.

 

JR

 

Syksyisiä, jopa mukaviakin kuulumisia pohjalaiselle mobiiliväelle

 

Meidänhän piti siivota kerhotilaamme, se nyt vain jäi myöhempään ajankohtaan, jos ensi kerralla sitten. Tämän kertainen muutos ei harmittanut ketään, vaikka paikalle oli jo tultukin siivousvälineiden kanssa.

Tämän kertaisen maanantaikokoontumisen aihe oli öljyt, kaikenlaiset tekniset öljyt. Saimme tietoa perinteisen ja synteettisen öljyn eroista, hydrauliikka öljystä, teräketju öljystä jne. ”Tavallisten” moottoriöljyjen luokitukset ovat nyt tiedossa, muttei muistissa. Tiedämmepähän mitä pitää purkin kyljessä lukea, että osaamme laittaa oikean öljyn oikeaan moottoriin. Ruokaöljyä ei mainittu, kaikkien muiden öljyjen osalta, olemme viisaampia kuin ennen esitelmää. Onnistuneen infon meille piti Pasi Luoma Kendall oy:stä. Kiitos Pasille.

Iloinen uutinen, tässä on lainaus saamastani sähköpostista, jonka on lähettänyt Riitta Kastemaa.” SAHK:n hallituksen päätöksen mukaisesti maksan kullekin
jäsenyhdistyksellemme jäsenmaksupalautusta 5 eur/jäsenyhdistyksen jäsen.
Palautus tapahtuu vuoden alussa otetun jäsenmäärän mukaisesti eli sen
jäsenmäärän mukaan, mitä teiltä on jäsenmaksulaskuissa vuoden alussa
laskutettu.”
Hallitus on tehnyt hyvän päätöksen.

Seuraava kokoontuminen on 4.11.2019. Tuolloin on syyskokous. Tulkaa kaikki tekemään hyviä päätöksiä yhteisistä mobiiliasioistamme.

 

JR

Alkusyksyn kuulumisia mobiiliväelle

 

Kävimme eilen 2.9.2019 tutustumassa Seinäjoen moottorihiomoon. Saimme asiantuntevaa valistusta nykyisistä polttomoottoreista ja varsinkin niiden korjausta tarvitsevista kohdista. Vaikutti siltä, että kevennetyt rakenteet ja alumiinikannet dieselmoottoreissa suovat työtilaisuuksia paikallisille moottorin korjaajille. Bensiinimoottorien sylinterikannet ovat hyvinkin kestäviä nykyisin. Sen sijaan uudet kettinkikäyttöiset jakopäät ja ohennetut männänrenkaat suovat työtä paikallisille yrittäjille. Myös mobiili-ikäisiä ja raskaan kaluston moottoreita oli työstettävänä.

Suuret kiitokset moottorihiomon isännälle. Esittely oli kaikin puolin asiantunteva. Vierailumme oli   onnistunut.

Paikalla meitä mobilisteja oli reilut kymmenen henkeä, enemmänkin olisi porukkaan mahtunut.

Tällä kertaa ajankohta ja paikka muuttui hyvinkin myöhäisessä vaiheessa, siitä pahoittelumme. Saitteko viestin perille. Ilmoittakaa s-posti osoitteenne kerhon s-postiin niin tiedotus paranee.

Lokakuun kokoontuminen on kerhotiloissa 7.10. klo 19.00. Siivoamme silloin tilojamme, viime siivouskerrasta on jo aikaa.

 

Hyvää syksyn jatkoa Seinäjoen seudun mobiiliväelle.

 

JR

 

Elokuun maanantaikokoontumisesta kuulumisia mobiiliväelle

Kokoonnuimme elokuiseen kokoontumiseemme Lännen autokatsastuksen pihaan, josta meidät tuotapikaa kutsuttiinkin sisälle katsastuskonttorille. Olikin ensimmäinen kerta katsastuskonttorilla ilman jännitystä.

Lännen autokatsastuksen vanhaisäntä piti meille, kahvittelun lomassa, mielenkiintoisen katsauksen katsastuksen maailmaan - menneeseen ja nykyiseen.

Seinäjoella katastus hoitui vielä 1970-luvun alussa kadulla, Lakeudenristin varjossa, missä katsastettiin autot ulkona säiden armoilla. Mieleeni tuli, voisikohan 80-luvun katsastustapahtumien jäykkä tunnelma olla perua noista huonoista oloista. Nykyisestä kahvin ja pikkupurtavien tarjoilusta konttorilla ei kukaan osannut uneksiakkaan. Näin vaan on käynyt. Laitteet ja tilat on kehittyneet hyvään suuntaan ja myös katsastaja on huomannut olevansa asiakaspalvelija. 

Lännen autokatsastuksella on todella siistit tilat ja nykyaikaiset laitteet, he ovat panostaneet myös nykyaikaisen raskaan kaluston katsastuksiin. Raskasta kalustoa varten on Rengastiellä oma hallinsa.

Paikalla oli meitä kerholaisia noin tusinan verran. Lopuksi kiittelimme vanhanisännän ja tiloista vastaavan henkilön.

Syyskuussakin on vielä tututustumiskäynti tiedossa, tarkempi ilmoitus löytyy kerhomme sivuston pääsivun vasemmasta laidasta. Hyvät kerholaiset tulkaa joukolla mukaan ja matkaan.  

 


Sihteeri Jaakko Rissanen
5.8.2019

 
Kesäisiä kuulumisia Seinäjoen seudun mobiiliväelle
 
 
Kesämme alkoi, kuten aikaisemmatkin kesät Vappuajolla. Tällä kertaa ajelu suuntautui Kristiinankaupunkiin. Osallistujia oli vankka joukko, en kirjoita, että sankka joukko, koska väkeä oli tavanomainen määrä. Ei saavutettu yleisöennätystä, saammekohan ennätyksen ensi vuonna. Vappusääkin oli tavanomainen, en kyllä muista muuta kuin, että tuuli kovasti. Kristiinankaupunki on hieno paikka, näimme vanhan, meren ympäröimän kulttuurimiljöön, tuo kohde sopi meille ajoeuvokulttuurin harrastajille hyvin kesän alkuun. Hyvät kerholaiset laittakaa ehdotuksia vuoden 2020 Vappuajelun kohteesta ja muustakin sisällöstä.
 
Seuraavana lauantaina 4.5.2019 suunnistimme Lahteen Classic Motorshow tapahtumaan, matkalla pysähdyimme Rekka Kukossa Hollollassa. Seurueemme mahtui hyvin pikkubussiin 1+8, kerhomme puheenjohtaja toimi kuljettajana koko reissun mennen tullen. Raskaan kaluston tapahtumassa Hollolassa pysähdyimme vajaaksi kahdeksi tunniksi, kuten pysähdyimme jo viime vuonnakin. Tämä tapahtuma on erilainen, tosi hieno kokemus meille, jotka emme varsinaisesti harrasta raskasta kalustoa. Kuorma-automiehet saivat pysähdyksestä vielä enemmän iloa. Tämän tapahtuman lihapiirakoiden ravitsemina jaksoimme, allekirjoittanut ja eräs innokas Warre- ja Fiatmies Motorshow, ruokailuun saakka. Pysäköinti Lahdessa näytti aluksi hyvinkin ongelmalliselta. Pitkään jonoon kiilasi sivusta toiselta kaistalta josjonkinlaista kulkinetta, Meidän pj. piti pintansa ja säilytti paikkansa jonossa reippaalla kiihdytyksellä, josta häntä kehuttiin. Saimme parkkipaikan kuitenkin hyvin läheltä ulkoesittelyaluetta. Varsinainen tapahtuma oli keskittynyt urheiluajoneuvoihin, kuten olette alan julkaisuista jo lukeneet. Tapahtumassa oli hyvä ja innostunut henki, ruokakin oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Tarjoilukin oli ensiluokkaista, enkä tarkoita perusloulun ekaluokkaa, ravintolahenkilökunta saa täyden kympin. Sitten taas se loppu virsi: hyvät kerholaiset, lähtekää sankoin joukoin mukaan ensi vuonna Lahteen, tuohon lähtöön ei tarvitse itse keksiä ohjelmaa eikä reittiä.
 
Yhteinen kesämme jatkui jo seuraavana maanantaina 6.5. kerhoillassa. Tuolloin kävimme Seinäjoen Rengaskeskuksen vieraina. Rengaskeskuksen väki on ystävällistä ja palvelualtista. Saimme paljon tietoa renkaista niiden merkinnöistä, säilytyksestä, hankinnasta ja kaikesta mahdollisesta. Jätän loppuvirren tällä kertaa kirjoitamatta.
 
Kesäkuun kerhoiltana 3.6. sää oli kovin epävakainen. Meidän piti mennä Malkakoskelle paistamaan makkaraa yms. Peruimme kuitenkin tapahtuman viime hetkellä ukkoskuuron hämärässä. Peruminen aiheutti osalle osallistujia harmia, emme olleet huomioineet sellaista vaihtoehtoa, että väki menee suoraan Malkakoskelle. Kerhoiltojen kokoontuminen on kerhotiloissa, josta jatkamme matkaa porukalla tapahtumapaikalle. Jos menette suoraan tutustumiskohteeseen, mikä on joskus hyvinkin viisasta, olkaa yhteydessä johtokunnan jäseniin varmistaaksenne kohteen. Ja sitte taas, hyvät kerholaiset kertokaa mitä haluatte kerhoilloissa tehtävän, osaisimme järjestää sen mukaan ohjelmaa.
 
Joupiska Retro ja Rompe oli tänä vuonna jo kesäkuussa 8. päivänä. Esillä oli ajoneuvoja tavanomainen määrä, maksavia katselijoita oli tavanomaista vähemmän ja myyjiä ei ollut. Tulos jää laihaksi. Hyvät kerholaiset, tarvitsemme ideoita tämänkin tapahtuman kehittämiseen.
 
Kerhossamme on paljon jäseniä ja ajoneuvoja, tulkaa mukaan aktiiviseen toimintaan.
 
 
Mukavaa kesän jatkoa
 
Sihteeri Jaakko Rissanen
21.7.2019
 
 
 
 
 

Seinäjoen

Seudun

Mobilistit ry

Postiosoite:

Seinäjoen Seudun Mobilistit ry

PL 99
60101 Seinäjoki

 

Käyntiosoite:

Varastotie 11 , 2krs

60100 Seinäjoki

sähköpostiosoite:

seimobi(ät)gmail.com

 

www.facebook.com/

seinajoenseudunmobilistit